Coronavirus Hongarije

Lees hier meer informatie over Hongarije en het coronavirus.

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) in Hongarije gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem ook een print van uw QR-code mee.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Heenreis naar Hongarije

De landsgrenzen met Oekraïne blijven dicht. Toerisme uit Nederland is mogelijk. U kunt als toerist uit Nederland naar Hongarije reizen en een accommodatie (hotel, bed and breakfast, camping, et cetera) boeken in Hongarije. Het maakt dan niet uit met welk vervoersmiddel u naar Hongarije bent gereisd.

Als u niet over een coronabewijs beschikt en u reist per vliegtuig, dan moet u onder één van de uitzonderingscategorieën vallen om Hongarije in te mogen reizen.

De landsgrenzen met Kroatië, Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slowakije en Slovenië zijn gewoon open. Dus als u met de auto, bus of trein reist, kunt u zonder beperkingen en ook zonder coronabewijs Hongarije inreizen.

Uitzonderingen inreisbeperkingen per vliegtuig

Hongarije laat niet iedereen toe die per vliegtuig het land wil inreizen, niet iedereen mag naar binnen. Personen die uitgezonderd zijn van de inreisbeperkingen zijn:

 • Personen die beroepsmatig werken met vrachtverkeer;
 • Personen die een diplomatiek paspoort, dienstpaspoort of dienstpaspoort voor zeelieden hebben;
 • Personen die een officieel bezoek brengen aan Hongarije. Zij moeten het doel van dit bezoek aantonen met documenten;
 • Personen die aantonen dat zij binnen 6 maanden voor binnenkomst besmet zijn geweest met het COVID-19 virus;
 • Personen die gevaccineerd zijn tegen COVID-19 en dit aantonen met een officieel immuniteitscertificaat (afgegeven overeenkomstig regeringsdecreet 60/2021) met het op het immuniteitscertificaat vermelde reisdocument;
 • Personen jonger dan 18 jaar en onder toezicht staan van een ouder of voogd en die met de minderjarige samen Hongarije inreizen.

Reizen met coronabewijs per vliegtuig

U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) naar Hongarije reizen als:

 • u de 1e dosis van een door EMA/WHO/Hongarije goedgekeurd vaccin heeft gekregen, of;
 • u een negatieve PCR-test heeft niet ouder dan 72 uur, of;
 • u kunt laten zien dat u in de afgelopen 180 dagen besmet bent geweest met COVID-19. De positieve testuitslag (PCR- of antigeentest) moet ouder zijn dan 14 dagen.

Reizen zonder coronabewijs per vliegtuig

Valt u niet onder de uitzonderingen en reist u per vliegtuig zonder coronabewijs? Dan kunt u Hongarije inreizen als:

 • u toestemming van de Hongaarse politie krijgt. U vraagt toestemming via de website van de Hongaarse politie, en;
 • u laat 2 negatieve PCR-testen afnemen met een tussenpoos van ten minste 48 uur waarvan de eerste test mag ook uit de EU/de VS en Canada afkomstig zijn en de tweede test verplicht in Hongarije moet worden afgenomen, binnen 5 dagen na aankomst. Tussen de twee testen, of;
 • u gaat na aankomst 10 dagen in quarantaine.

Reist u vanuit een ander land dan Nederland naar Hongarije? Raadpleeg dan de website van de Hongaarse overheid (informatie in het Engels) voor de laatste instructies en adviezen over het inreizen in Hongarije.

Coronamaatregelen

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de lokale overheid (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Gele vaccinatieboekje 'Internationaal Bewijs van Inenting'

Het gele boekje ?Internationale Bewijzen van Inenting? wordt niet geaccepteerd door de Hongaarse autoriteiten als bewijs. Alleen de Hongaarse vaccinatiekaart wordt geaccepteerd die aan Hongaren verstrekt wordt.

Testlocaties in Hongarije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Hongarije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Hongarije vergelijkbaar met die in Nederland, maar bij zware medische ingrepen is de zorg minder goed dan in Nederlandse ziekenhuizen. De communicatie kan een probleem zijn, vaak spreekt het verplegend personeel alleen maar Hongaars.

Als u wilt checken of er voor Hongarije bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Hongarije
Kaart bij reisadvies Hongarije

RIVM · Reisadvies Hongarije en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Hongarije willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Hongarije staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Hongarije RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Hongarije?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Hongarije op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Hongarije voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Hongarije?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Hongarije.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Hongarije?

Lees hier meer over Hongarije en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Hongarije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap · Bekijk ook De Cruise Centrale