Coronavirus Ierland

Lees hier meer informatie over Ierland en het coronavirus.

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) in Ierland gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem voor de zekerheid ook een print van uw QR-code mee.

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Heenreis naar Ierland

 • Er is voor volledig gevaccineerden en herstelden geen testplicht meer voor het reizen naar Ierland.
 • Niet-gevaccineerde reizigers (12 jaar en ouder) moeten een PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst laten zien.
 • U kunt met uw coronabewijs (EU Digitaal Corona Certificaat) naar Ierland reizen als:
  • U bij aankomst een Digital Passenger Locator Form (PLF) kunt laten zien, en;
  • U volledig gevaccineerd bent (dit verschilt in Ierland per vaccin*), of;
  • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19 minimaal 11 en maximaal 180 dagen geleden, of;
  • Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur bij aankomst.
 • *AstraZeneca en Covishield: 15 dagen na 2e dosis; Pfizer-BioNtech: 7 dagen na 2e dosis; Moderna: 14 dagen na 2e dosis; Janssen: 14 dagen na eenmalige dosis.

Voor meer informatie over de actuele maatregelen bij aankomst in Ierland, controleer voor vertrek de website van de Ierse overheid.

Coronamaatregelen Ierland

De maatregelen in Ierland worden langzamerhand en gefaseerd versoepeld. Voor actuele informatie over de huidige landelijke coronamaatregelen en de aankomende versoepelingen in Ierland, kunt u meer informatie lezen op de website van de Ierse overheid (informatie in het Engels).

In heel Ierland moeten alle personen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het openbaar vervoer, op de luchthavens en in alle andere openbare gelegenheden, waar afstand houden moeilijk is (horecagelegenheden, winkels, winkelcentra en bij contactberoepen, evenementen en demonstraties).

Passenger Locator Form

Inkomende reizigers moeten een ?Public Health Passenger Locator Form? invullen. Dit formulier wordt door de Ierse overheid gebruikt om te controleren dat de reizigers zich daadwerkelijk houden aan de 14 dagen durende restricties.

Kijk voor de meest actuele informatie over de stand van zaken, maatregelen en adviezen in Ierland op de speciale COVID-19 website van de Ierse overheid.

Reizen vanuit Ierland naar Nederland

Er zijn geen uitreisbeperkingen voor reizigers die Ierland willen verlaten. Wel worden alle niet-noodzakelijke buitenlandse reizen door de Ierse overheid afgeraden. Alle reizigers die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Deze krijgen zij van de luchtvaartmaatschappij. Als zij hierop verklaren klachten te hebben die passen bij COVID-19, mogen zij niet aan boord.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Ierland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Ierland nadere bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Ierland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Ierland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Kaart bij reisadvies Ierland
Kaart bij reisadvies Ierland

RIVM · Reisadvies Ierland en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Ierland willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Ierland staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Ierland RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Ierland?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Ierland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Ierland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Ierland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Ierland.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Ierland?

Lees hier meer over Ierland en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Ierland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap · Bekijk ook De Cruise Centrale