Tips van de ambassade Indonesië

Kaart bij reisadvies Indonesië
Kaart bij reisadvies Indonesië

Tips van de ambassade Indonesië

Voor het bezit van of handel in drugs kunt u de doodstraf krijgen. Pas op met het drinken van lokale illegaal gestookte alcohol.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Indonesië.

Strenge islamitische wetgeving

Indonesië heeft de grootste moslimbevolking ter wereld. In sommige delen van het land gelden strenge islamitische wetten. Houd rekening mee in de manier waarop u zich opstelt, kleed en gedraagt.

Drugs

In Indonesië is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Indonesië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt bijvoorbeeld de doodstraf krijgen.

Illegaal gestookte alcohol (oplosan)

Pas op met het drinken van lokaal illegaal gestookte alcohol in Indonesië. In de afgelopen jaren is het voorgekomen dat in de illegaal gestookte alcohol (ook wel oplosan genoemd) methanol, hoestdrank, insectenverdelger en spiritus wordt gedaan. Hierdoor zijn al tientallen doden gevallen.

Geen foto?s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto?s van militaire objecten. Dit is verboden.

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit  (LHBTI) wordt niet algemeen geaccepteerd in Indonesië. In gebieden waar islamitische wetgeving geldt, bijvoorbeeld in de provincie Aceh, is homoseksualiteit (LHBTI) strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houdt hier rekening mee.

Controles immigratiedienst

Regelmatig vinden controles plaats door de immigratiedienst om illegaal verblijf in Indonesië op te sporen. Zorg dat u altijd een geldig paspoort met een geldig visum, verblijfsstempel en/of verblijfsvergunning bij u draagt. Heeft u dit niet bij u, dan kunt u gearresteerd worden.

RIVM · Reisadvies Indonesië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Indonesië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Indonesië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Indonesië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Indonesië?

Reis alleen naar Indonesië als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Indonesië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Indonesië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Indonesië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Indonesië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Indonesië?

Lees hier meer over Indonesië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Indonesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap