Verkeer Iran

Kaart bij reisadvies Iran
Kaart bij reisadvies Iran

Verkeer Iran

Het aantal vertrekmogelijkheden door de lucht is beperkt. Verkeersongevallen komen zeer regelmatig voor.

Vliegverkeer

Een aantal vliegtuigmaatschappijen is gestopt zijn met vliegen van en naar Iran. Het aantal vertrekmogelijkheden is daardoor minder dan normaal. Neem contact op met uw vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie als u een reis heeft geboekt of gepland. Qatar Airways, Emirates Air, vliegen zeer regelmatig. Turkish Airlines annuleert nogal eens vluchten.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Visum verlopen door beperkt aantal vluchten

Als de verblijfsperiode van uw visum voor Iran is verlopen omdat u door het kleiner aantal vluchten niet kunt vertrekken, meld u dan bij de Nederlandse ambassade in hoofdstad Teheran. Zij zullen proberen voor u te bemiddelen bij de Iraanse autoriteiten. 

Binnenlandse vliegreizen

Het aantal ongelukken op binnenlandse vluchten in Iran is relatief hoog. Dat komt doordat de vliegtuigen vaak oud en slecht onderhouden zijn. Wees u hiervan bewust als u een binnenlandse vlucht boekt.

Wegverkeer

Het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop in Iran is erg hoog. Het verkeer is chaotisch. Verkeersregels in Iran worden vaak genegeerd. Als u niet gewend bent in een dergelijke chaotische situatie te rijden, rijd dan niet zelf. Rijdt u wel zelf? Wees dan zeer alert in het verkeer. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie.

Wees ook als voetganger alert in het verkeer. Vooral bij het oversteken van wegen en straten. Er zijn wel zebrapaden, maar automobilisten, bus- en vrachtwagenchauffeurs stoppen bijna nooit voor een zebrapad.

Reizigers worden aangeraden om voor vertrek naar een volgende bestemming eerst bij het logeeradres na te (laten) vragen of de weg er naartoe veilig is.

Controleposten op de weg

In en buiten steden zijn er soms controleposten van de Iraanse autoriteiten. Laat bij een controle uw autopapieren, rijbewijs en identiteitsbewijs zien. Ga niet in discussie met de politieagent(en).

RIVM · Reisadvies Iran en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Iran willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Iran staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Iran RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Iran?

Reis niet naar het grensgebied met Afghanistan, Pakistan en Irak.

Wanneer mag ik naar Iran op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Iran voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Iran?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Iran.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Iran?

Lees hier meer over Iran en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Iran | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap