Coronavirus Israël

Kaart bij reisadvies Israël
Kaart bij reisadvies Israël

Coronavirus Israël

Lees hier meer over Israël en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Israël gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine, ook als u gevaccineerd bent. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Israël

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Israël de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen Israël

Reizigers met een Israëlisch paspoort of Israëlische verblijfstitiel mogen Israël inreizen. Reizigers die naar Israël willen reizen en niet de Israëlische nationaliteit hebben, moeten vooraf toestemming vragen bij de ambassade van Israël in Den Haag. De toestemming, samen met een negatieve PCR-test die 72 uur voor vertrek is afgenomen, moet u bij het instappen van het vliegtuig laten zien.

Ook moeten alle reizigers een binnen 24 uur voor vertrek online een ?inbound passenger statement? invullen. In het formulier moeten alle persoonsgegevens, adres waar zij zullen verblijven en een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Meer informatie over in- en uitreizen vindt u op de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).

Reizigers die niet gevaccineerd zijn

Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten bij binnenkomst verplicht in quarantaine voor de duur van 10 dagen. De quarantaine kan thuis of in een motel. Er moeten tijdens de quarantainetijd 2 coronatests gedaan worden. De 1e aan het begin van de quarantaine en de 2e na 9 dagen van de quarantaine. Beide uitkomsten moeten negatief zijn om uit quarantaine te mogen.

Reizigers die buiten Israël gevaccineerd zijn

Reizigers die buiten Israël hun vaccinatie hebben gekregen of in het buitenland hersteld zijn, moeten bij aankomst in quarantaine verblijven. Zij kunnen een vrijstelling aanvragen als zij een serologische test laten afnemen bij een door het Israëlische Ministerie van Gezondheid goedgekeurd laboratorium. Bij een negatief testresultaat kunnen zij dan online vrijstelling aanvragen. Zie voor meer informatie en voor bijlagen bij de aanvraag de website van de overheid van Israël.

Reizigers die in Israël gevaccineerd zijn

Reizigers die in Israël gevaccineerd zijn hoeven bij binnenkomst niet in quarantaine.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus in Israël te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

  • Het is verplicht een mondkapje te gebruiken in publieke ruimtes en op het werk.
  • Daarbij moet u 2 meter afstand houden en wordt u gevraagd goede hygiënische maatregelen toe te passen.

U kunt de maatregelen terugvinden op de website van het ministerie van Volksgezondheid (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Israël te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Israël en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Israël willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Israël staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Israël RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Israël?

Ontwikkelingen in de regio kunnen tot spanningen leiden. Blijf alert, volg het nieuws. Vermijd demonstraties, volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Wanneer mag ik naar Israël op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Israël voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Israël?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Israël.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Israël?

Lees hier meer over Israël en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Israël | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap