Coronavirus Jordanië

Kaart bij reisadvies Jordanië
Kaart bij reisadvies Jordanië

Coronavirus Jordanië

Lees hier meer informatie over Jordanië en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Jordanië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Jordanië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jordanië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen Jordanië

Het inreizen is verbonden aan een aantal voorwaarden:

  • Voordat u naar Jordanië reist moet u toestemming vragen om Jordanië in te reizen. Dit kan op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijgt u een bevestiging met een QR code; print deze bevestiging uit en neem deze mee voor bij het inchecken.
  • Ook moet u een negatieve PCR-test hebben die niet ouder is dan 72 uur voor uw vertrek naar Jordanië.
  • Bij aankomst in Jordanië wordt weer een PCR-test afgenomen. De uitslag van deze test hoeft niet op de luchthaven te worden afgewacht.

Algemene maatregelen

De Jordaanse overheid blijft strenge maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen. Er is een avondklok ingesteld van 00.00 uur tot 5.00 uur. Als het nodig is worden gebouwen, wijken en soms hele steden geïsoleerd. Restaurants, markten en gebedshuizen zijn open. Het is af te raden om naar drukbevolkte delen van het land af te reizen (inclusief vluchtelingenkampen). 

Meer informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Jordanië voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Jordanië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Jordanië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Jordanië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Jordanië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Jordanië?

Spanning in de regio kan toenemen.

Wanneer mag ik naar Jordanië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Jordanië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Jordanië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Jordanië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Jordanië?

Lees hier meer over Jordanië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Jordanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap