Coronavirus Kaaimaneilanden

Kaart bij reisadvies Kaaimaneilanden
Kaart bij reisadvies Kaaimaneilanden

Coronavirus Kaaimaneilanden

Lees hier meer informatie over de Kaaimaneilanden en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Sinds 1 oktober 2020 zijn de grenzen weer beperkt open. Er zijn commerciële vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Alleen inwoners en staatsburgers van de Kaaimaneilanden en hun familieleden, en studenten mogen op dit moment naar de Kaaimaneilanden reizen. Zij moeten vooraf toestemming vragen via  de website van de overheid van de Kaaimaneilanden.

Bij aankomst moet een negatieve PCR-test worden overlegd. Daarnaast moet u in quarantaine. Het is niet altijd mogelijk om thuis in quarantaine te gaan. Na 14 dagen zal er een nieuwe PCR-test worden afgenomen.

Meer informatie over de inreisbeperkingen vindt u op de website van de overheid van de Kaaimaneilanden (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Meer informatie over de algemene maatregelen vindt u op de website van de overheid van de Kaaimaneilanden (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op de Kaaimaneilanden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kaaimaneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kaaimaneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kaaimaneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt. 

Ziekenhuizen op de Kaaimaneilanden zijn van goede kwaliteit. Voor specialistische zorg worden patiënten wel eens overgebracht naar de VS.

RIVM · Reisadvies Kaaimaneilanden en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kaaimaneilanden willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kaaimaneilanden staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Kaaimaneilanden RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kaaimaneilanden?

Op de Kaaimaneilanden kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. De kans op aardbevingen is groot.

Wanneer mag ik naar Kaaimaneilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kaaimaneilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kaaimaneilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kaaimaneilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kaaimaneilanden?

Lees hier meer over Kaaimaneilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kaaimaneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap