Coronavirus Kazachstan

Kaart bij reisadvies Kazachstan
Kaart bij reisadvies Kazachstan

Coronavirus Kazachstan

Lees hier meer informatie over Kazachstan en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Kazachstan gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kazachstan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kazachstan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft de overheid van Kazachstan de visumvrijstelling voorlopig opgeschort. Actuele informatie over visa kunt u lezen op de website van de ambassade van Kazachstan in Den Haag (informatie in het Engels).

Inreismaatregelen voor ingezetenen van Kazachstan kunt u vinden op de website van de overheid van Kazachstan (informatie in het Engels).

Algemene grensmaatregelen voor inreizen Kazachstan kunt u vinden op de website van de National Security Committee van Kazachstan (informatie in het Engels).

Alle reizigers die vanuit het buitenland in Kazachstan aankomen, krijgen bij aankomst een temperatuurcheck, moeten een gezondheidsformulier invullen en een negatieve PCR-COVID-19 testresultaat (niet ouder dan 72 uur) aantonen. Een negatieve PCR-COVID-19 testresultaat hoeft niet aangetoond te worden als u deel uitmaakt van een Kazachse overheidsdelegatie, cabinepersoneel luchtvaart of jonger dan 5 jaar bent.

Coronavirusmaatregelen

Actuele informatie over de coronamaatregelen in Kazachstan kunt u lezen op de website van de Interdeparmental Commission on non-proliferation of COVID-19 (informatie in het Russisch) en op de website van de Prime Minister (informatie in het Engels).

Medische zorg

De medische zorg in Kazachstan is beperkt. Vooral buiten de hoofdstad Nur-Sultan, de stad Almaty en enkele andere grotere steden. Het medisch personeel spreekt vaak geen andere taal dan Kazachs of Russisch. Houd hier rekening mee.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kazachstan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Kazachstan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kazachstan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kazachstan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Kazachstan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kazachstan?

Reis alleen naar Kazachstan als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Kazachstan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kazachstan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kazachstan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kazachstan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kazachstan?

Lees hier meer over Kazachstan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kazachstan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap