Veiligheidsrisico's Kazachstan

Kaart bij reisadvies Kazachstan
Kaart bij reisadvies Kazachstan

Veiligheidsrisico's Kazachstan

Reis alleen naar Kazachstan als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Onveilige gebieden

Let op: in 'oranje' gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Terrorisme

Er is een risico op aanslagen in Kazachstan. Wees alert in het hele land.

De autoriteiten van Kazachstan hebben burgers gevraagd alert te zijn en verdacht gedrag te melden aan de autoriteiten.

Criminaliteit

Buitenlanders zijn regelmatig slachtoffer van criminaliteit. Ze worden bijvoorbeeld verdoofd en daarna beroofd. Dit gebeurt vooral in stedelijke gebieden. Laat geen eten of drinken onbeheerd achter. Neem geen drankjes en sigaretten aan van mensen die u niet of nauwelijks kent.

Accepteer geen gratis aangeboden taxi-ritten. Passagiers worden beroofd of gedwongen om achteraf een hoge prijs voor de taxi-rit te betalen. Houd hier rekening mee.

Demonstraties

In de hoofdstad Nur-Sultan en de grote steden vinden regelmatig kleine protesten plaats. Wees alert en vermijd demonstraties. Als de overheid geen toestemming geeft om te demonstreren kunnen deze demonstraties met geweld eindigen en omstanders worden opgepakt.

Natuurgeweld

In Kazachstan komen aardbevingen voor. Vooral in het zuidoosten kunnen deze zwaar zijn. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Meer weten over aardbevingen? Kijk op Earthquake Hazards Program.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

RIVM · Reisadvies Kazachstan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kazachstan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kazachstan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Kazachstan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kazachstan?

Reis alleen naar Kazachstan als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Kazachstan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kazachstan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kazachstan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kazachstan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kazachstan?

Lees hier meer over Kazachstan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kazachstan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap