Verkeer Kazachstan

Kaart bij reisadvies Kazachstan
Kaart bij reisadvies Kazachstan

Verkeer Kazachstan

Lees hier meer informatie over het verkeer in Kazachstan.

Wegverkeer

Kazachstan heeft slecht begaanbare en onverlichte wegen, vooral in de gebieden waar weinig mensen wonen. Chauffeurs houden zich vaak niet aan de verkeersregels en rijden ook vaak zonder rijbewijs. Bij ongevallen duurt het lang voordat de politie en/of hulpdiensten ter plaatse zijn. Corruptie onder verkeerspolitie komt voor. De verkeerspolitie spreekt meestal geen andere taal dan Kazachs of Russisch.

De afhandeling van verkeersongevallen en aanrijdingen gaat vaak via de rechter. Dit proces duurt vaak langer dan de verblijfsduur van de geldigheid van uw visum. Zorg op tijd voor verlenging van de geldigheid van uw visum.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

RIVM · Reisadvies Kazachstan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kazachstan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kazachstan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Kazachstan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kazachstan?

Reis alleen naar Kazachstan als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Kazachstan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kazachstan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kazachstan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kazachstan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kazachstan?

Lees hier meer over Kazachstan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kazachstan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap