Coronavirus Kenia

Kaart bij reisadvies Kenia
Kaart bij reisadvies Kenia

Coronavirus Kenia

Lees hier meer informatie over Kenia en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Kenia

  • Alle reizigers (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten bij het inreizen in Kenia in het bezit zijn van een geldige negatieve COVID-19 PCR-test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 96 uur.
  • Ook moeten reizigers naar Kenia voor vertrek verplicht het ?Travelers Health Surveillance Form? van het Keniaanse ministerie van Gezondheid invullen. De QR code die het formulier geeft moet u bij aankomst in Kenia (op uw telefoon of geprint) laten zien. Via een speciale app ("Jitenge App") of via sms kunt u 14 dagen na aankomst in Kenia vragen ontvangen van het Ministerie van Gezondheid van Kenia om informatie door te geven over uw gezondheid.
  • U kunt meer over de inreisvoorwaarden voor Kenia lezen op de website van de Keniaanse autoriteiten en de Keniaanse ambassade in Nederland.

Vertrek vanuit Kenia

De Keniaanse overheid verplicht vertrekkende reizigers de resultaten van een COVID-19-testuitslag te verifiëren via het Trusted Travel systeem. Via dit systeem moet u een Trusted Travel Code aanmaken en aan de Keniaanse autoriteiten laten zien bij vertrek. 

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) 

De lokale overheid neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In het hele land geldt een avondklok van 22:00 uur tot 4:00 uur. Bars en restaurants zijn sluiten meestal 19.00 uur en 20.30 uur. 

Politieke bijeenkomsten zijn verboden.

Ook in Kenia moet u voldoende afstand houden tot andere mensen en in openbare ruimten bent u verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Deze maatregelen kunnen streng gecontroleerd worden.

Meer informatie over de actuele situatie kunt u vinden op de website van het Keniaanse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u in Nederland aankomt.  Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen.

Na een verblijf in Kenia krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kenia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kenia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

De meeste medicijnen, waaronder malariaprofylaxe, zijn goed te krijgen in ieder geval in de grote steden als Nairobi en Mombassa.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kenia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Vaccinaties

Zorg dat uw vaccinaties voor Kenia op orde zijn. Neem uw vaccinatieboekje mee en draag deze bij u, zodat u het kunt laten zien. Zowel bij inchecken voor uw vlucht als bij aankomst in Kenia. Een vaccinatie tegen gele koorts is voor binnenkomst in Kenia verplicht als u aankomt uit een land waar gele koorts voorkomt. Ga ook na of u medicijnen tegen malaria nodig heeft. Neem daarnaast in Kenia de gebruikelijke hygiënemaatregelen zoals regelmatig uw handen wassen.

RIVM · Reisadvies Kenia en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kenia willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kenia staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Kenia RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kenia?

Er is een hoge terroristische dreiging in Kenia. Reis niet naar de districten Mandera, Garissa en Wajir. Uitzondering is het vliegveld van Wajir. Reis ook niet naar het vasteland van het district Lamu en het eiland Kiwayu. Verblijft u in deze gebieden? Verlaat deze dan.

Wanneer mag ik naar Kenia op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kenia voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kenia?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kenia.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kenia?

Lees hier meer over Kenia en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kenia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap