Veiligheidsrisico's Kirgizië

Kaart bij reisadvies Kirgizië
Kaart bij reisadvies Kirgizië

Veiligheidsrisico's Kirgizië

Inreisbeperkingen door coronavirus. Wees alert in de provincies Osh, Jalal-Abad, Batken en in de grensgebieden. Ook in de stedelijke gebieden, vooral in de hoofdstad Bishkek. In Kirgizië komt (zware) criminaliteit tegen buitenlanders voor.

Onveilige gebieden

Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Wees alert in de provincies (oblasts) Osh, Jalal-Abad, Batken en in de grensgebieden. Vooral in de Fergana-vallei. Hier kunnen (spontaan) demonstraties, onlusten en ernstige ongeregeldheden plaatsvinden. Dit kan ook gebeuren in de stedelijke gebieden, vooral de hoofdstad Bishkek. Informeer voor u vertrekt naar de situatie als u naar deze gebieden reist.

Grensgebieden met Tadzjikistan, Oezbekistan en Kazachstan

In de grensgebieden tussen Kirgizië en Tadzjikistan en Kirgizië en Oezbekistan vinden regelmatig gewelddadige incidenten plaats. Wees alert en informeer voor u vertrekt naar de situatie als u naar deze gebieden reist. Grenzen zijn niet duidelijke afgebakend. De grensovergangen, ook die tussen Kirgizië en Kazachstan, kunnen plotseling worden gesloten. Gebruik alleen officiële grensovergangen.

Terrorisme

Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Kirgizië is dit risico aanwezig. Het land kan weinig weerstand bieden tegen de dreiging van terroristische groepen. Daarom kan Kirgizië doelwit worden van een terroristische aanslag.

Criminaliteit

In Kirgizië is het risico om slachtoffer te worden van criminaliteit hoger dan in Nederland. De criminaliteit is niet speciaal gericht tegen buitenlanders of reizigers. In Kirgizië komt (zware) criminaliteit tegen buitenlanders voor. Vooral in stedelijke gebieden en meestal na zonsondergang. Reis daarom niet na zonsondergang.

Demonstraties

In Kirgizië zijn grote demonstraties in de hoofdstad Bisjkek door de uitslag van de parlementsverkiezingen van 5 oktober. Ook op andere plaatsen in het land zijn er protesten. Demonstraties en protesten kunnen tot geweld kunnen leiden. Wees alert en vermijd deze demonstraties.

Natuurgeweld

In Kirgizië kunnen zware aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Uw reis kan hierdoor grote vertraging oplopen. Houd hier rekening mee. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Kirgizië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ.

RIVM · Reisadvies Kirgizië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kirgizië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kirgizië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Kirgizië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kirgizië?

Inreisbeperkingen door coronavirus. Wees alert in de provincies Osh, Jalal-Abad, Batken en in de grensgebieden. Ook in de stedelijke gebieden, vooral in de hoofdstad Bishkek. In Kirgizië komt (zware) criminaliteit tegen buitenlanders voor.

Wanneer mag ik naar Kirgizië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kirgizië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kirgizië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kirgizië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kirgizië?

Lees hier meer over Kirgizië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kirgizië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap