Coronavirus Kiribati

Kaart bij reisadvies Kiribati
Kaart bij reisadvies Kiribati

Coronavirus Kiribati

Lees hier meer over Kiribati en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Kiribati gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kiribati

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kiribati de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen

Kiribati is momenteel niet toegankelijk voor buitenlandse reizigers. Het is op dit moment niet mogelijk om naar Kiribati te vliegen omdat het internationale luchtverkeer tot nader order is opgeschort. Bij aankomst is 14 dagen thuisquarantaine verplicht.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de overheid van Kiribati (informatie in het Engels).

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Medische zorg

De medische voorzieningen in Kiribati zijn beperkt. Voor eenvoudige medische hulp kunt u terecht in een ziekenhuis in de hoofdstad Tarawa. Buiten de hoofdstad Tarawa zijn er eilandklinieken met getrainde verpleegkundigen. Het is lastig om medicijnen te verkrijgen in Kiribati. Houd hier rekening mee. Actuele informatie over de gezondheidszorg in Kiribati kunt u lezen op de website van het ministerie van Gezondheid van Kiribati (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Kiribati te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Kiribati en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kiribati willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kiribati staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Kiribati RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kiribati?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Kiribati als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Kiribati op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kiribati voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kiribati?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kiribati.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kiribati?

Lees hier meer over Kiribati en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kiribati | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap