Tips van de ambassade Kiribati

Kaart bij reisadvies Kiribati
Kaart bij reisadvies Kiribati

Tips van de ambassade Kiribati

In Kiribati is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Homoseksualiteit is in Kiribati strafbaar voor mannen, niet voor vrouwen. Door de sterke stromingen moet men oppassen met zwemmen in de zee.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Kiribati.

Drugs

In Kiribati is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs op Kiribati veel zwaarder is dan in Nederland.

Homoseksualiteit / LHBTIQ

Homoseksualiteit is in Kiribati strafbaar voor mannen, niet voor vrouwen. Hoewel het voor vrouwen niet strafbaar is, wordt het niet geaccepteerd. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Zwemmen

Zwem niet in de baai ten zuiden van de hoofdstad Tarawa. Deze is zwaar vervuild. Wees voorzichtig als u in zee gaat. De stromingen zijn sterk. In de afgelopen jaren zijn er mensen verdronken.

Water drinken

Drink alleen water dat van vooraf is gekookt of uit een fles komt. Vermijd ijsblokjes in dranken.

Honden

Er zijn gevallen bekend van toeristen die door honden zijn gebeten. Als u gebeten wordt, moet u direct medische hulp zoeken om rabiës uit te sluiten.

Meer informatie

Overweegt u een bezoek aan Kiribati? Kijk dan ook eens op:

RIVM · Reisadvies Kiribati en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kiribati willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kiribati staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Kiribati RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kiribati?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Kiribati als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Kiribati op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kiribati voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kiribati?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kiribati.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kiribati?

Lees hier meer over Kiribati en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kiribati | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap