Verkeer Kosovo

Kaart bij reisadvies Kosovo
Kaart bij reisadvies Kosovo

Verkeer Kosovo

Secundaire wegen in Kosovo zijn vaak slecht onderhouden en niet verlicht. Wees voorzichtig als u van Kosovo naar Servië rijdt.

Wegverkeer

De secundaire wegen in Kosovo zijn vaak slecht onderhouden en niet verlicht. Houd er ook rekening mee dat lokale medeweggebruikers vaak slechte of geen verlichting hebben. Ga daarom na zonsondergang niet de weg op als dat niet nodig is. Dit geldt niet voor hoofdwegen en de grote snelwegen zoals de wegen naar Albanië en naar Noord-Macedonië. Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Kosovo op de website van de ANWB.

Met de auto naar Kosovo

Reist u met de auto naar Kosovo? Houd er dan rekening mee dat de groene kaart van uw autoverzekering niet geldig is in Kosovo. Dit komt onder andere door problemen met Servië. Bij grens met Kosovo moet u een geldige groene kaart kopen.

Grens met Servië

Wees voorzichtig als u van Kosovo naar Servië rijdt. Servië erkent Kosovo niet en dat kan problemen geven bij de grensovergangen tussen de twee landen. Voor het reizen van en naar Servië kunt u het beste gebruik maken van de grensovergang Merdarja (Gate 3) of Dheu i Bardhe (Gate 5).

Heeft u geen eerdere Servische douanestempel in uw paspoort staan, bijvoorbeeld omdat u via Albanië bent gekomen? Dan wordt u niet toegelaten. U kunt dit probleem voorkomen door te reizen met een identiteitskaart.

RIVM · Reisadvies Kosovo en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Kosovo willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Kosovo staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Kosovo RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Kosovo?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Kosovo als het noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Kosovo op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Kosovo voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Kosovo?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Kosovo.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Kosovo?

Lees hier meer over Kosovo en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Kosovo | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap