Tips van de ambassade Laos

Kaart bij reisadvies Laos
Kaart bij reisadvies Laos

Tips van de ambassade Laos

Draag gepaste kleding bij het bezoeken van tempels en religieuze plekken. Bezit van drugs is strafbaar.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Laos.

Reist u naar Laos, houd dan rekening met het volgende:

Relaties

De Laotiaanse overheid verbiedt seksuele relaties tussen buitenlanders en Laotianen als zij niet getrouwd zijn. Toestemming voor een huwelijk met een Laotiaan moet officieel worden aangevraagd bij de Laotiaanse autoriteiten. Overtreding kan bestraft worden met een boete of een gevangenisstraf.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Houd rekening met de lokale omgangsvormen en toon geen affectie in het openbaar. Dit kan als aanstootgevend worden ervaren. 

Kleding

Draag gepaste kleding bij het bezoeken van tempels en religieuze plekken. Denk hierbij aan rokken en broeken tot over de knie, vermijd t-shirts en blouses zonder mouwen. Vrouwen moeten altijd hun schouders bedekken, ook bij het zwemmen in de rivieren.

Bezoek aan tempel

Respecteer de Laotiaanse cultuur bij het fotograferen van monniken bij de tempels. Vraag toestemming voordat een foto van een monnik maakt.

Geen foto?s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto?s of filmopnames van militairen, politie of demonstraties. U riskeert arrestatie of zelfs detentie. 

Controles immigratiedienst

Draag altijd een geldig legitimatiebewijs bij u. De lokale autoriteiten kunnen hierom vragen. Als u dit niet kunt overleggen, riskeert u een zware (geld) boete. Als geldig legitimatiebewijs worden een Nederlands paspoort, identiteitskaart en rijbewijs geaccepteerd. Zet een kopie van uw paspoort in uw telefoon.

Drugs

In Laos is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Laos, veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt zelfs de doodstraf krijgen. Het is niet ongebruikelijk dat drugs op straat worden aangeboden door derden die ?samenwerken? met de politie met financieel gewin als reden.

RIVM · Reisadvies Laos en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Laos willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Laos staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Laos RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Laos?

Reis alleen naar Laos als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Laos op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Laos voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Laos?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Laos.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Laos?

Lees hier meer over Laos en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Laos | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap