Verkeer Laos

Kaart bij reisadvies Laos
Kaart bij reisadvies Laos

Verkeer Laos

Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Laos.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het wegverkeer in Laos kan chaotisch zijn. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie. In Laos houdt men weinig rekening met (brom)fietsers en wandelaars. Er vallen relatief veel doden in het verkeer. U kunt beter na zonsondergang niet over de weg reizen. Draag altijd een helm als u een brommer huurt.

Scheepvaart

Reizen met een speedboot over de rivier de Mekong kan gevaarlijk zijn bij een lage waterstand van de rivier. Door de lage waterstand kunnen zandbanken ontstaan en kunnen botsingen voorkomen.

RIVM · Reisadvies Laos en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Laos willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Laos staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Laos RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Laos?

Reis alleen naar Laos als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Laos op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Laos voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Laos?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Laos.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Laos?

Lees hier meer over Laos en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Laos | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap