Loading...

Reisadvies Letland

  • Laatst gewijzigd op: 30-09-2022 | Nog steeds geldig op: 02-12-2022

De kleurcode van het reisadvies voor Letland is groen. De kleurcode van het reisadvies voor de grensstrook tussen Letland en Belarus en Letland en Rusland is oranje. Lees de rubriek Veiligheidsrisico’s om te zien wat dit voor u betekent. Door veiligheidsrisico’s heeft Letland de noodtoestand uitgeroepen voor de regio’s die grenzen aan Belarus (Wit-Rusland) en Rusland. Dit betekent dat er meer grenswachten, politie en militairen aanwezig kunnen zijn. In het gebied langs de hele grens gelden beperkte rechten en vrijheden. Ook kunnen grensposten gesloten zijn. Voor een 5 kilometer brede strook langs de grens met Belarus en Rusland geldt daarom een oranje reisadvies. Lees het hele reisadvies.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de grensstrook tussen Letland en Belarus en tussen Letland en Rusland is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden in Letland met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de grensgebieden tussen Letland en Belarus of Rusland? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Groen

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Letland?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Letland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Letland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Letland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Letland.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Letland?

Lees hier meer over Letland en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Letland | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top