Loading...

Reisadvies Letland

  • Laatst gewijzigd op: 13-05-2022 | Nog steeds geldig op: 05-07-2022

Het reisadvies voor Letland is groen. De kleurcode voor de grensregio’s van Letland met Belarus is oranje. De coronamaatregelen zijn versoepeld. Lees voor verdere informatie de rubriek Coronavirus. Door veiligheidsrisico’s heeft Letland de noodtoestand uitgeroepen voor de grensregio’s met Belarus (Wit-Rusland). In het gebied langs de hele grens gelden beperkte rechten en vrijheden. Dit betekent dat er meer grenswachten, politie en militairen aanwezig zijn. Een 5 kilometer brede strook langs de grens met Belarus is daarom oranje. Lees de rubriek Veiligheidsrisico’s om te zien wat dit voor u betekent. Lees het hele reisadvies.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de grensregio?s van Letland met Belarus is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden in Letland met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de grensgebieden van Letland met Belarus? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Letland is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico?s vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Er zijn geen inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.
  • Naar Letland? Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Letland? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo blijft u ge?nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Letland?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Letland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Letland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Letland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Letland.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Letland?

Lees hier meer over Letland en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Letland | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top