Veiligheidsrisico's Letland

Kaart bij reisadvies Letland
Kaart bij reisadvies Letland

Veiligheidsrisico's Letland

Gelet op het het coronavirus: reis alleen naar Letland als het noodzakelijk is.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

Door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus in heel Letland is er een verhoogd risico. Reis alleen naar Letland als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Zolang het coronavirus er is, blijven er risico?s in Letland. De Letse overheid kan opnieuw maatregelen nemen die gevolgen hebben voor het dagelijkse leven of voor de mogelijkheid het land per vliegtuig te verlaten. Houd hier rekening mee. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg het plaatselijke nieuws via de media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale overheid op.

Verder zijn in Letland de veiligheidsrisico's vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

In de hoofdstad Riga zijn zakkenrollers actief, vooral ?s avonds en ?s nachts in de toeristische delen van de Oude Stad. Vaak in de buurt van het centraal station en de centrale markt. Door de (video)bewaking verplaatst deze criminaliteit zich ook naar de directe omgeving.

Neem voor uw veiligheid de volgende maatregel:

  • Bewaar persoonlijke bezittingen en reisdocumenten op een veilige plek. Bijvoorbeeld op uw lichaam of in een money belt.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Letland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96  of via Twitter @247BZ.

RIVM · Reisadvies Letland en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Letland willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Letland staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Letland RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Letland?

Gelet op het het coronavirus: reis alleen naar Letland als het noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Letland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Letland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Letland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Letland.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Letland?

Lees hier meer over Letland en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Letland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap