Coronavirus Madagaskar

Kaart bij reisadvies Madagaskar
Kaart bij reisadvies Madagaskar

Coronavirus Madagaskar

Lees hier meer informatie over Madagaskar en het coronavirus.

Inreisbeperkingen  - grensovergangen en vliegvelden

Bij aankomst op Madagaskar moeten reizigers een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag laten zien die bij vertrek niet ouder dan 72 uur mag zijn. Bij aankomst wordt opnieuw een test afgenomen. Daarna moet u 4 of 5 dagen op eigen kosten in quarantaine blijven in afwachting van het testresultaat.

Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te gaan. Komt u uit Nederland? Dan kunt u verplicht worden om minimaal 14 dagen in zelf-quarantaine te gaan. Ook als u geen symptomen van het virus vertoont. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen.

Algemene maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Madagaskar stabiel te houden/terug te dringen. Het dragen van een mondkapje is verplicht in publieke ruimtes, ook op straat en in parken.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op Madagaskar gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op Madagaskar

Zie voor meer informatie over de testlocaties op Madagaskar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Madagaskar te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt, of de Franstalige website van Institut Pasteur de Madagascar.

RIVM · Reisadvies Madagaskar en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Madagaskar willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Madagaskar staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Madagaskar RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Madagaskar?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Madagaskar als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Madagaskar op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Madagaskar voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Madagaskar?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Madagaskar.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Madagaskar?

Lees hier meer over Madagaskar en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Madagaskar | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap