Tips van de ambassade Madagaskar

Kaart bij reisadvies Madagaskar
Kaart bij reisadvies Madagaskar

Tips van de ambassade Madagaskar

Op Madagaskar wordt homoseksualiteit niet algemeen geaccepteerd. Niet alle souvenirs mogen worden meegenomen uit Madagaskar.

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Madagaskar.

LHBTI

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBT?s) worden niet algemeen geaccepteerd op Madagaskar. Houd daar rekening mee.

Meenemen souvenirs

Niet alle souvenirs mogen worden meegenomen uit Madagaskar. Denk hierbij aan beschermde planten, voedsel en dieren (zoals insecten, schildpadden en lemuren). Houten beelden en fossielen mogen vaak met toestemming worden meegenomen. Meer informatie over hoe toestemming aan te vragen kunt u vinden op de website van de douane van Madagaskar.

RIVM · Reisadvies Madagaskar en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Madagaskar willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Madagaskar staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Madagaskar RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Madagaskar?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Madagaskar als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Madagaskar op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Madagaskar voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Madagaskar?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Madagaskar.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Madagaskar?

Lees hier meer over Madagaskar en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Madagaskar | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap