Coronavirus Malawi

Kaart bij reisadvies Malawi
Kaart bij reisadvies Malawi

Coronavirus Malawi

Lees hier meer over Malawi en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Vanaf 23 december zijn de landsgrenzen tot nader order gesloten voor niet-ingezetenen van Malawi. Nederlanders woonachtig in Malawi zijn uitgezonderd. De internationale luchthaven is open.

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Om het land in te reizen, moet u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 test die maximaal 10 dagen voor aankomst is afgenomen. Als u symptomen heeft of niet in het bezit bent van een geldige negatieve test moet u op het vliegveld een verplichte test doen. Als uw test positief is, wordt u naar een van de overheidscentra overgebracht.
Iedereen die het land binnenkomt moet COVID-19 gerelateerde klachten en/of symptomen nauw monitoren gedurende 14 dagen.

Bij vertrek uit Malawi moet u in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 test die uiterlijk 10 dagen voor vertrek is afgenomen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Malawi gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Malawi

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Malawi de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Malawi te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Malawi en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Malawi willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Malawi staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Malawi RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Malawi?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Malawi als het noodzakelijk is, niet voor toeristische reizen. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Malawi op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Malawi voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Malawi?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Malawi.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Malawi?

Lees hier meer over Malawi en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Malawi | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap