Coronavirus Maldiven

Kaart bij reisadvies Maldiven
Kaart bij reisadvies Maldiven

Coronavirus Maldiven

Lees hier meer informatie over de Maldiven en het coronavirus.

Inreizen Maldiven

Het inreisverbod is opgeheven en de Maldiven laten weer (toeristische) reizigers toe.  Het Nederlandse reisadvies voor de Maldiven blijft voorlopig oranje, wat inhoudt dat alle niet noodzakelijke reizen (waaronder vakanties) worden afgeraden.

Alle reizigers moeten bij aankomst Maldiven een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien. Deze moet in de Engelse taal zijn en mag niet ouder zijn dan 96 uur bij vertrek naar de Maldiven. Actuele informatie kunt u lezen op de website van de overheid van de Maldiven (informatie in het Engels).

De negatieve PCR-COVID-19 testuitslag moet samen met het ingevulde gezondheidsformulier online ingediend worden binnen 24 uur voor aankomst op de Maldiven via het portal IMUGA (kan alleen via Firefox geopend worden) (informatie in het Engels). Actuele informatie hierover kunt u lezen op de website van de lokale immigratiedienst (informatie in het Engels). De laboratoriumtestresultaten moeten bij het inchecken van de vlucht overlegd worden.

Op de Maldiven gelden geen quarantaineverplichtingen. Mocht u bij aankomst klachten vertonen kan er door de autoriteiten besloten worden dat u een PCR-COVID-19-test moet doen en in quarantaine moet gaan.

Coronavirusmaatregelen

Lees de actuele informatie over het coronavirus op de Maldiven op de website van het ministerie van Gezondheid van de Maldiven (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Maldiven moet u bij terugkeer in Nederland vanaf 1 juni 2021 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties Maldiven

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Maldiven de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Maldiven te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Maldiven en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Maldiven willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Maldiven staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Maldiven RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Maldiven?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar de Maldiven als het strikt noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Maldiven op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Maldiven voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Maldiven?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Maldiven.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Maldiven?

Lees hier meer over Maldiven en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Maldiven | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap