Coronavirus Malta

Kaart bij reisadvies Malta
Kaart bij reisadvies Malta

Coronavirus Malta

Lees hier meer over Malta en het coronavirus.

Inreismaatregelen

Als u symptomen heeft die op corona lijken of u heeft corona dan mag u Malta niet in. U kunt op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bijvoorbeeld door warmtecamera?s of thermometer ?pistolen?.  

Alle reizigers van 5 jaar en ouder moeten bij vertrek uit Nederland een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die op het moment van aankomst in Malta maximaal 72 uur oud mag zijn. Reist u zonder negatief testbewijs en wordt u toch toegelaten, dan moet u zich in Malta laten testen. De uitslag moet u op een door de Maltese overheid aangewezen locatie in quarantaine afwachten. De kosten voor de verplichte PCR-test en de verplichte quarantaine komen voor uw eigen rekening.

Inwoners van Malta die (in Malta) volledig gevaccineerd zijn, kunnen via de Maltese overheid een vaccinatiecertificaat aanvragen. De testverplichting vervalt als u dit Maltese certificaat bij vertrek naar en aankomst in Malta kunt laten zien.

Naast het laten zien van een negatieve PCR-testuitslag moeten reizigers een gezondheidsverklaring (Public Health Declaration Form) en een Passenger Location Form invullen en afgeven aan de Maltese autoriteiten. U kunt deze formulieren downloaden op de website van de Maltese autoriteiten: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx

Maatregelen coronavirus Malta

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Malta stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de plaatselijke VVV, website van het Maltees ministerie van Gezondheid en op de Facebookpagina van het Maltees ministerie van Gezondheid. Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Malta. Er kunnen in Malta andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

U hoeft voor terugkeer naar Nederland vanuit Malta geen negatieve NAAT (PCR)test te laten zien en hoeft u na thuiskomst ook niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Malta

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Malta de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Malta vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Malta bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Malta en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Malta willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Malta staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Malta RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Malta?

Lees hier informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Malta op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Malta voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Malta?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Malta.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Malta?

Lees hier meer over Malta en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Malta | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap