Coronavirus Marokko

Kaart bij reisadvies Marokko
Kaart bij reisadvies Marokko

Coronavirus Marokko

Lees hier meer informatie over Marokko en het coronavirus.

Reizen naar Marokko

Vanaf 15 juni 2021 laat Marokko weer reizigers toe uit Nederland als zij in het bezit zijn van een PCR-test die bij binnenkomst in Marokko niet ouder mag zijn dan 48 uur.  Een vaccinatiebewijs, of het gele boekje vaccinatieboekje van de GGD is niet voldoende. Voor transitpassagiers die vanuit een derde land via Nederland naar Marokko reizen, gelden de Marokkaanse bepalingen die gelden voor hun land van herkomst. Reist u per ferry? Dan moet u aan boord nog een extra PCR-test doen.

Algemene maatregelen in Marokko

De Marokkaanse overheid neemt maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. In verband hiermee heeft de Marokkaanse overheid de noodtoestand afgekondigd. Deze wordt steeds verlengd.

Er geldt een avondklok voor heel Marokko. Tussen 22:00 en 05:00 uur sluiten horeca en winkels. Vanaf 23:00 uur is iedere verplaatsing verboden, met uitzondering van buitengewone omstandigheden. Bijeenkomsten in binnenruimtes zijn toegestaan voor max. 50 personen; bijeenkomsten in de buitenlucht zijn toegestaan voor max. 100 personen.

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Voor vragen over het coronavirus in Marokko heeft het Marokkaanse ministerie van Gezondheid een speciaal telefoonnummer geactiveerd: 080 100 47 47 (24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar). Dit nummer kan niet vanuit het buitenland worden gebeld. Men spreekt Engels, Frans en Arabisch.

Testlocaties in Marokko

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Marokko de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Marokko naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u in Nederland aankomt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of een test voor uw terugreis verplicht is.

Na een verblijf in Marokko krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Marokko te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Marokko en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Marokko willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Marokko staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Marokko RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Marokko?

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Marokko.

Wanneer mag ik naar Marokko op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Marokko voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Marokko?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Marokko.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Marokko?

Lees hier meer over Marokko en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Marokko | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap