Coronavirus Mauritanië

Kaart bij reisadvies Mauritanië
Kaart bij reisadvies Mauritanië

Coronavirus Mauritanië

Lees hier meer over Mauritanië en het coronavirus.

Inreismaatregelen Mauritanië

De zeegrenzen en landsgrenzen naar Mauritanië zijn gesloten. Internationaal luchtverkeer is wel mogelijk.

Bij aankomst moeten reizigers een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag kunnen laten zien die 5 dagen voor vertrek is afgenomen. De datum waarop de test is afgenomen moet duidelijk zichtbaar zijn. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen tonen kan de toegang tot het land worden geweigerd.

Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven.

Iedere reiziger moet bij aankomst een gezondheidsformulier invullen.

Coronavirus (COVID-19) maatregelen

Door het coronavirus hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen om het risico op verspreiding ervan te verkleinen.

Er geldt een avondklok tussen 18.00 en 6.00 uur.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid in Mauritanië (informatie in het Frans).

Voor vragen kunt u terecht op het gratis telefoonnummer 1155 (alleen vanuit Mauritanië).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Mauritanië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Mauritanië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mauritanië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Mauritanië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Mauritanië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Mauritanië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Mauritanië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Mauritanië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mauritanië?

Reis door het coronavirus alleen naar Mauritanië als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Mauritanië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mauritanië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mauritanië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mauritanië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mauritanië?

Lees hier meer over Mauritanië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mauritanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap