Verkeer Mauritanië

Kaart bij reisadvies Mauritanië
Kaart bij reisadvies Mauritanië

Verkeer Mauritanië

Het noorden van Mauritanië is alleen bereikbaar via de kustroute tot aan de stad Noaudhibou. Blijf op de verharde wegen. Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Mauritanië.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De hoofdwegen zijn over het algemeen geasfalteerd en in redelijk goede staat. Er kunnen onveilige situaties ontstaan door stof en zand op de weg, overstekende dieren en slecht onderhouden voertuigen. Veel voertuigen rijden zonder licht. Let daarom extra goed op in het verkeer. Vermijd reizen na zonsondergang. Blijf buiten de steden op de verharde wegen.

Reizen van Marokko naar Mauritanië is alleen mogelijk via de kustroute tot aan de stad Nouadhibou. Tussen Mauritanië en de Westelijke Sahara ligt een strook niemandsland van vier kilometer. Aan de randen van deze strook liggen mijnen. Verkeer over deze strook is toegestaan tussen 08:00 en 18:00 uur. Blijf op de verharde wegen en stap niet uit uw voertuig.

Trein- en busverkeer

Er zijn verschillende busdiensten beschikbaar. Het busverkeer is vaak druk en biedt weinig comfort.

RIVM · Reisadvies Mauritanië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Mauritanië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Mauritanië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Mauritanië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mauritanië?

Reis door het coronavirus alleen naar Mauritanië als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Mauritanië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mauritanië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mauritanië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mauritanië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mauritanië?

Lees hier meer over Mauritanië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mauritanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap