Coronavirus · Reisadvies Moldavië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Coronavirus Moldavië

Lees hier meer over Moldavië en het coronavirus.

Inreizen Moldavië

Let op: u kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Moldavië inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Inreismaatregelen

Bij aankomst moet u een gezondheidsformulier invullen met vragen over uw gezondheid. In dit formulier moet u bevestigen dat u 14 dagen in quarantaine gaat. Dit hoeft niet als u van quarantaine bent uitgezonderd. U moet in quarantaine als u niet volledig gevaccineerd bent. U kunt de quarantaine na 7 dagen stoppen als u een PCR-test laat afnemen met een negatief testresultaat. U hoeft niet in quarantaine als u kunt bewijzen dat u 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19. Het vaccinatiebewijs (op papier of digitaal) moet in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Roemeens of Russisch zijn opgesteld. Minderjarigen jonger dan 6 jaar zijn van quarantaine uitgezonderd. Minderjarigen van 6 tot en met 18 jaar zijn van quarantaine uitgezonderd als zij een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur.

COVID-19 in Moldavië

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen leveren enige beperkingen op voor het dagelijkse leven. Informeer u goed over deze maatregelen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de officiële website van de regering van Moldavië (informatie alleen in het Roemeens beschikbaar).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Moldavische ambassade in Den Haag via +31 (0)70-737 1200.

Testlocaties in Moldavië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Moldavië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Moldavië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medische zorg

De gezondheidszorg in Moldavië is minder goed dan in Nederland. Houdt u hier rekening mee als u een verhoogd risico heeft op complicaties door COVID-19.

Kaart bij reisadvies Moldavië
Kaart bij reisadvies Moldavië

RIVM · Reisadvies Moldavië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Moldavië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Moldavië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Moldavië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Moldavië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Moldavië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Moldavië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Moldavië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Moldavië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Moldavië?

Lees hier meer over Moldavië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Moldavië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap