Tips van de ambassade Mozambique

Kaart bij reisadvies Mozambique
Kaart bij reisadvies Mozambique

Tips van de ambassade Mozambique

Geldig paspoort laten zien verplicht. Let op stempel in uw paspoort bij in- en uitreizen .

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mozambique.

Identificeren

U bent in Mozambique verplicht u te identificeren met een geldig paspoort. U bent strafbaar als u geen geldig paspoort kunt laten zien. Een gestempelde kopie van een paspoort wordt niet geaccepteerd. Verliest u uw originele paspoort zorg ervoor dat u goede kopieën op een veilige plek bewaart.

Stempel

Let erop dat de immigratiedienst van Mozambique een inreisstempel of uitreisstempel in uw paspoort zet als u het land binnenkomt of verlaat.

Politiecontrole

Wordt u door de politie aangehouden voor een standaardcontrole? Bijvoorbeeld tijdens een autorit? Blijf dan vriendelijk en raak niet geïrriteerd. Dat is de beste manier om te zorgen dat u snel uw reis kunt vervolgen.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in verdovende middelen is verboden.

LHBTIQ

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTIQ?s) worden niet algemeen geaccepteerd in Mozambique. Houd daar rekening mee.

RIVM · Reisadvies Mozambique en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Mozambique willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Mozambique staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Mozambique RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mozambique?

Regelmatig gewapende aanvallen in noordoosten van de provincie Cabo Delgado. Reis niet naar de provincie Cabo Delgado. Reis door het coronavirus alleen naar de rest van het land als het noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Mozambique op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mozambique voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mozambique?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mozambique.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mozambique?

Lees hier meer over Mozambique en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mozambique | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap