Verkeer Mozambique

Kaart bij reisadvies Mozambique
Kaart bij reisadvies Mozambique

Verkeer Mozambique

Verplichte medische controles door coronavirus. Reis niet met het openbaar vervoer.

Grensovergangen en vliegvelden

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Openbaar vervoer

Reis niet met het openbaar vervoer in Mozambique. De staat van onderhoud van de voertuigen is vaak slecht en er wordt vaak hard en slecht gereden. Reis na zonsondergang niet buiten de grote steden. De wegen zijn doorgaans onverlicht en er is een verhoogde kans op criminaliteit.

Trein- en busverkeer

Treinverkeer voor personen is beperkt. Ook is er weinig comfort en is het niet veilig (behalve de lijn Maputo-Johannesburg, 600 kilometer in 14 uur).

Bustransport tussen de steden is sterk verbeterd. Openbaar vervoer per 'chapa' (minibus) in de stad of tussen de steden is gevaarlijk door het onverantwoord rijgedrag van de chauffeurs. Ook komt er regelmatig kleine criminaliteit voor.

Scheepvaart

De ferry tussen Maputo-stad en schiereiland Catembe heeft regelmatig technische problemen, Ticketverkoop voor de ferry kan traag verlopen, Vooral op Mozambikaanse feestdagen en in de weekenden kunnen er hectische situaties ontstaan en zijn er lange wachttijden.

In de Indische Oceaan zijn piraten actief, vooral bij Somalië. Ook in Mozambique is een geval van piraterij geweest. Vaart u naar of in de Indische Oceaan bij Mozambique? Neem voor vertrek goede voorzorgsmaatregelen.

RIVM · Reisadvies Mozambique en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Mozambique willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Mozambique staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Mozambique RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mozambique?

Regelmatig gewapende aanvallen in noordoosten van de provincie Cabo Delgado. Reis niet naar de provincie Cabo Delgado. Reis door het coronavirus alleen naar de rest van het land als het noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Mozambique op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mozambique voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mozambique?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mozambique.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mozambique?

Lees hier meer over Mozambique en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mozambique | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap