Coronavirus Myanmar

Kaart bij reisadvies Myanmar
Kaart bij reisadvies Myanmar

Coronavirus Myanmar

Lees hier meer informatie over Myanmar en het coronavirus.

Inreisverbod Myanmar

Er geldt tot nader order een inreisverbod voor buitenlandse reizigers voor Myanmar. De landsgrens is tot nader order gesloten. Er kan bij hoge uitzondering ingereisd worden en alleen als de autoriteiten van Myanmar dit goedkeuren. Door de huidige veiligheidssituatie in Myanmar raden wij u aan niet naar Myanmar te reizen.

Medische voorzieningen

Houd er rekening mee dat de medische zorg in Myanmar beperkt is en van lagere kwaliteit. Door eventuele verhoogde druk op de medische zorg in Myanmar bestaat er geen garantie voor de behandeling van het coronavirus (COVID-19) of een andere medische aandoening.

Meer informatie vind u op de Engelstalige website van het Ministerie van Gezondheid en Sport van Myanmar.

Luchtvervuiling

De luchtkwaliteit is in de droge periode (met name van december - april) van het jaar erg slecht. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (WAQI) (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Myanmar naar Nederland reist, bent u verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Myanmar een zorgwekkende virusvariant is moet u vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen.

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur moet u na een verblijf in Myanmar bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Dit komt omdat er een quarantaineplicht is. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Myanmar

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Myanmar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Myanmar te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Myanmar en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Myanmar willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Myanmar staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Myanmar RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Myanmar?

Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van demonstranten met de militairen en politie. Bedenk of uw verblijf echt noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Myanmar op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Myanmar voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Myanmar?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Myanmar.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Myanmar?

Lees hier meer over Myanmar en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Myanmar | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap