Coronavirus Nauru

Kaart bij reisadvies Nauru
Kaart bij reisadvies Nauru

Coronavirus Nauru

Lees hier meer informatie over Nauru en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Nauru laat in principe geen inkomende reizigers toe. Reizigers uit Europa mogen het land niet binnen. Alleen voor personen uit de omringende landen wordt voor noodzakelijke reizen een uitzondering gemaakt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Nauru gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Nauru

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nauru de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Medische zorg

De medische voorzieningen op Nauru zijn beperkt. Bij een medisch probleem heeft u mogelijk vervoer nodig naar een ander land.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nauru te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Nauru en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Nauru willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Nauru staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Nauru RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Nauru?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Nauru als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Nauru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Nauru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Nauru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Nauru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Nauru?

Lees hier meer over Nauru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Nauru | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap