Reisadvies Nieuw-Zeeland

Reisadvies Nieuw-Zeeland

Laatst gewijzigd op: 07-09-2021 | Nog steeds geldig op: 19-09-2021

De kleurcode voor Nieuw-Zeeland is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben, worden toegelaten. Voor vertrek naar Nieuw-Zeeland moet u een negatief PCR-COVID-19-testresultaat laten zien én een bewijs van bevestigde reservering in een quarantainehotel van de lokale overheid (ontvangen voucher via Managed Isolation Allocation system). Bij aankomst in Nieuw-Zeeland volgt verplicht 14 dagen verblijf in het quarantainehotel. Op dag 0 (dag aankomst), dag 1, dag 3 en dag 12 na uw aankomst worden nieuwe COVID-testen afgenomen. Doorreis via luchthaventransit is beperkt toegestaan. U heeft daarvoor een visum nodig. De overheid van Nieuw-Zeeland heeft voor de stad Auckland tot nader order een lockdown ingesteld. Deze lockdown wordt aangepast als de situatie verandert. Er blijven voor de rest van het land beperkende coronamaatregelen van kracht. Na een verblijf in Nieuw-Zeeland moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt in Nederland. U hoeft bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Download de kaart (PDF, 3,1 MB)

Kaart bij reisadvies Nieuw-Zeeland
Kaart bij reisadvies Nieuw-Zeeland

RIVM · Reisadvies Nieuw-Zeeland en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Nieuw-Zeeland willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Nieuw-Zeeland staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Nieuw-Zeeland RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Nieuw-Zeeland?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Nieuw-Zeeland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Nieuw-Zeeland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Nieuw-Zeeland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Nieuw-Zeeland.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Nieuw-Zeeland?

Lees hier meer over Nieuw-Zeeland en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Nieuw-Zeeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap