Coronavirus Nieuw-Zeeland

Lees hier meer informatie over Nieuw-Zeeland en het coronavirus

Inreisbeperkingen

Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Nieuw Zeeland is alleen toegankelijk voor reizigers met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit of volledig gevaccineerden met een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland.

Alle reizigers, behalve met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit, die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten een bewijs van vaccinatie en een negatief COVID-19-testresultaat bij aankomst laten zien. Tot 7 januari 2022 mag deze niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van de 1e internationale vlucht. Vanaf 7 januari 2022 geldt dat deze niet ouder mag zijn dan 48 uur vóór vertrek van de 1e internationale vlucht.

Informatie over inreizen Nieuw-Zeeland kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw Zeeland (informatie in het Engels).

Informatie over testverplichtingen en de uitzonderingen hierop kunt u lezen op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid (informatie in het Engels).

Reizigers moeten voor vertrek naar Nieuw-Zeeland een ?voucher? kopen dat geldt als bewijs van bevestiging hotelreservering in een quarantainehotel van de lokale overheid. Deze ?voucher? kunt u digitaal online kopen via het Managed Isolation Allocation System (informatie in het Engels). Daar staat ook informatie over de uitzonderingen. Als u deze ?voucher? bij vertrek niet kunt laten zien, wordt u niet toegelaten op de vlucht.

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten reizigers 10 dagen in het quarantainehotel van de lokale overheid verblijven. Dit is vooral in de stad Auckland, maar ook in hotels in de stad Christchurch en de hoofdstad Wellington. Reizigers worden door de overheid vervoerd naar deze steden, er zijn alleen internationale vluchten naar de stad Auckland.

Op dag 0 (dag aankomst), dag 3, dag 5/6 en dag 9 na uw aankomst in Nieuw-Zeeland wordt een verplichte COVID-test afgenomen. Lees informatie hierover op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland (Informatie in het Engels).

My Vaccine Pass

De My Vaccine Pass is voor gebruik in Nieuw-Zeeland. Reizigers moeten op tijd hun My Vaccine Pass aanvragen. De aanvraagprocedure kan tot 14 dagen duren. Dit kan online voordat u naar Nieuw-Zeeland reist.

Binnenlandse reizen

Voor binnenlandse reizen met Air New Zealand van 14 december tot 31 maart 2022 is het volgende vereist: Het bewijs dat u volledig bent ingeënt tegen COVID-19. U kunt de My Vaccine Pass van de Nieuw-Zeelandse regering digitaal of als hardcopy laten zien. Of een negatief COVID-19-testresultaat dat binnen 72 uur voor uw vertrekkende vlucht is genomen. Dit geldt voor alle passagiers van 12 jaar en ouder.

Transit

Een doorreis via een luchthaventransit is beperkt toegestaan. Het is verplicht een NZeTA of transitvisum daarvoor aan te vragen. De maximale transit-tijd is 24 uur. Transit via Nieuw-Zeeland naar China is alleen mogelijk vanuit sommige landen. Lees informatie op de website van de Nieuw-Zeelandse Immigratiedienst (informatie in het Engels).

Lockdown en coronamaatregelen Nieuw-Zeeland

Er gelden voor Nieuw-Zeeland nog beperkende COVID-maatregelen. Lees op de website van de overheid van Nieuw-Zeeland (informatie in het Engels) over de maatregelen.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Nieuw-Zeeland heeft goede gezondheidszorg en is vergelijkbaar met de gezondheidszorg in Nederland. Maar bij een landelijke uitbraak van het coronavirus is de kans groot dat er niet genoeg IC-bedden beschikbaar zijn.

Als u wilt checken of er voor Nieuw-Zeeland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Nieuw-Zeeland
Kaart bij reisadvies Nieuw-Zeeland

RIVM · Reisadvies Nieuw-Zeeland en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Nieuw-Zeeland willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Nieuw-Zeeland staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Nieuw-Zeeland RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Nieuw-Zeeland?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Nieuw-Zeeland op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Nieuw-Zeeland voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Nieuw-Zeeland?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Nieuw-Zeeland.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Nieuw-Zeeland?

Lees hier meer over Nieuw-Zeeland en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Nieuw-Zeeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap · Bekijk ook De Cruise Centrale