Tips van de ambassade Nieuw-Zeeland
- Laatst gewijzigd op: 24-02-2023 | Nog steeds geldig op: 01-06-2023
Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.
Drugs
In Nieuw-Zeeland is het gebruik, bezit en verhandelen van drugs strafbaar en wordt bestraft met een boete, gevangenisstraf of uitzetting. Wees u ervan bewust dat de straf voor het gebruik, bezit of verhandelen van drugs in Nieuw-Zeeland veel zwaarder is dan in Nederland.
Geen mobiel bereik
In grote delen van Nieuw-Zeeland is geen mobiel bereik. In de natuurparken zijn geen zendmasten. Houd hier rekening mee als u voor langere tijd wandelingen maakt. Informeer familie of vrienden over uw reisplannen zodat zij niet onnodig ongerust zijn.
LHBTIQ+
Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+) worden in algemene zin geaccepteerd in Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland is het homohuwelijk wettelijk toegestaan. De LHBTIQ+-gemeenschap heeft dezelfde rechten als de rest van de bevolking.
Invoeren van dierlijke en plantaardige producten
Het is volgens de Nieuw-Zeelandse wet verboden om vlees-, plantaardige en/of andere agrarische producten naar Nieuw-Zeeland te brengen. Op de luchthavens wordt hierop actief gecontroleerd en er worden zware boetes opgelegd bij het illegaal invoeren van deze producten. Neem geen vlees-, plantaardige en of andere agrarische producten in uw baggage mee als u naar Nieuw-Zeeland gaat. Meer informatie leest u op de website van de New Zealand Customs Service (informatie in het Engels).
Groen
- De kleurcode van het reisadvies voor Nieuw-Zeeland is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico?s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
- Lees meer over hoe u het land kunt?inreizen in de rubriek Reischecklist.
- Verblijft u in Nieuw-Zeeland? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
- Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
Veelgestelde vragen
Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.
Bekijk het reisadvies voor Nieuw-Zeeland voor meer informatie.
Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Nieuw-Zeeland.
Lees hier meer over Nieuw-Zeeland en het coronavirus.
Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.
Bronnen: Reisadvies Nieuw-Zeeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken