Verkeer Niger

Kaart bij reisadvies Niger
Kaart bij reisadvies Niger

Verkeer Niger

Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Niger.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op website van de International Air Transport Association (IATA) (in het Engels).

Wegverkeer

Het verkeer in Niamey is druk, chaotisch en daardoor relatief onveilig. Houd rekening met gevaarlijk rijgedrag van andere weggebruikers. Er is vaak geen straat- en wegverlichting en veel weggebruikers hebben geen verlichting. Reis daarom niet na zonsondergang.

De verkeerspolitie is over het algemeen correct en vriendelijk. Zorg dat uw (auto)papieren in orde zijn.

In het regenseizoen (mei-september) kunnen niet-geasfalteerde wegen moeilijk begaanbaar zijn. Een auto met vierwielaandrijving is dan noodzakelijk.

Reist u met een auto? Informeer vooraf over de veiligheidssituatie ter plaatse. Neem  gidsen, een chauffeur en als het mogelijk is een gewapende escorte mee. Rijd bij voorkeur in konvooi. Zorg dat uw auto in orde is. Neem voldoende brandstof, reserve-onderdelen en GPS/communicatiemiddelen mee. Neem ook voldoende (drink)water mee.

Trein- en busverkeer

Het openbaar vervoer is nauwelijks ontwikkeld. Het meest praktische vervoermiddel is de taxi, met auto?s in wisselende staat van onderhoud en veiligheid. Dit geldt ook voor de minibusjes en de autobussen die regelmatig de belangrijkste steden van het land verbinden. Er zijn geen treinen in Niger.

RIVM · Reisadvies Niger en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Niger willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Niger staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Niger RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Niger?

Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen in Niger en een toegenomen dreiging voor buitenlanders. Mijd locaties waar veel buitenlanders komen en westerse uitgaansgelegenheden. Zie af van ?noodzakelijke? reizen naar de ?oranje gebieden?. Beperk noodzakelijke reizen naar de oranje gebieden tot de provinciehoofdsteden.

Wanneer mag ik naar Niger op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Niger voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Niger?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Niger.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Niger?

Lees hier meer over Niger en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Niger | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap