Veiligheidsrisico's Noord-Macedonië

Kaart bij reisadvies Noord-Macedonië
Kaart bij reisadvies Noord-Macedonië

Veiligheidsrisico's Noord-Macedonië

Reis door het coronavirus alleen naar Noord-Macedonië als dat noodzakelijk is.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen.

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Bepaalde gebieden in het grensgebied met Servië (Kumanovo) en Griekenland (Gevgelija) zijn nog officieel crisisgebied. Dit komt door de migranten- en vluchtelingenproblematiek. Door de toestroom van vluchtelingen kunnen vertragingen aan de grenzen ontstaan. Wees alert als u naar deze gebieden reist.

Demonstraties

Er komen in Noord-Macedonië af en toe demonstraties voor. Vooral in het centrum van de hoofdstad Skopje en in enkele andere steden in het land. Demonstraties in de hoofdstad Skopje vinden vooral plaats rondom regeringsgebouwen, het parlementsgebouw en de rechtbank. De demonstraties kunnen tot ongeregeldheden en verkeersdrukte leiden. Vermijd politieke bijeenkomsten, demonstraties en mensenmassa?s. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten op.

Natuurgeweld

Aardbevingen

In Noord-Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor. In het verleden zijn delen van het land ook getroffen door zware aardbevingen. Zo werd de hoofdstad Skopje in 1963 bijna helemaal verwoest.

Overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen

Als het hard regent, moet u in de berggebieden rekening houden met plaatselijke overstromingen, aardverschuivingen en vallende stenen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Noord-Macedonië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

RIVM · Reisadvies Noord-Macedonië en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Noord-Macedonië willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Noord-Macedonië staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Noord-Macedonië RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Noord-Macedonië?

Reis door het coronavirus alleen naar Noord-Macedonië als dat noodzakelijk is.

Wanneer mag ik naar Noord-Macedonië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Noord-Macedonië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Noord-Macedonië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Noord-Macedonië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Noord-Macedonië?

Lees hier meer over Noord-Macedonië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Noord-Macedonië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap