Reisadvies Noorwegen

Laatst gewijzigd op: 30-12-2021 | Nog steeds geldig op: 17-01-2022

Vanaf 3 december 2021 moeten alle reizigers zich bij aankomst in Noorwegen laten testen op de beschikbare testlocaties. Ook moeten alle reizigers zich registreren voor aankomst in Noorwegen. Nederland staat op de Noorse rode lijst. Het land laat alle reizigers toe vanuit de EU, EER, Schengengebied en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse kleurcode voor Noorwegen is geel. Bij terugkeer vanuit Noorwegen naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees in de rubriek Coronavirus wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Noorwegen

  • Op dit moment is Nederland rood. Mensen die vanuit een een rood gebied reizen mogen Noorwegen in. Alle reizigers moeten zich registreren en zich bij aankomst laten testen. Voor reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn en ook geen corona hebben gehad het afgelopen halfjaar gelden aanvullende eisen. Lees de rubriek Coronavirus voor meer informatie.
  • Alle reizigers ouder dan 16 jaar moeten zich registreren voor aankomst in Noorwegen. Dit geldt ook als u volledig gevaccineerd of hersteld bent van corona. Dit moet u kunnen laten zien met een geldige EU-DCC.
  • Vanaf 3 december 2021 moeten alle reizigers zich bij aankomst in Noorwegen laten testen op de beschikbare testlocaties. Als er geen testfaciliteiten zijn moet u zich binnen 24 uur na aankomst laten testen met een antigeen sneltest bij een teststation of een zelftest doen. Is de uitslag van de antigeen sneltest of de zelftest positief dan moet u daarna ook binnen 24 uur een PCR-test doen.
  • Alle reizigers van 18 jaar en ouder die niet gevaccineerd of hersteld zijn van corona, moeten zich binnen 24 uur voor aankomst laten testen. Na hun aankomst in Noorwegen moeten ze zich opnieuw laten testen en daarna moeten ze in quarantaine gaan. Lees voor meer informatie op de website van de Noorse autoriteiten.

Terugreis naar Nederland

Download de kaart (PDF, 838 kB)

Kaart bij reisadvies Noorwegen
Kaart bij reisadvies Noorwegen

RIVM · Reisadvies Noorwegen en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Noorwegen staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Noorwegen RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Noorwegen?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Noorwegen op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Noorwegen voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Noorwegen?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Noorwegen.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Noorwegen?

Lees hier meer over Noorwegen en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Noorwegen | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap · Bekijk ook De Cruise Centrale