Coronavirus Oekraïne

Kaart bij reisadvies Oekraïne
Kaart bij reisadvies Oekraïne

Coronavirus Oekraïne

Lees hier meer over Oekraïne en het coronavirus.

Coronavirus Oekraïne

U kunt in Oekraïne te maken krijgen met de maatregelen van de lokale overheid om verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Volg de adviezen van de lokale overheid en het nieuws.

De maatregelen kunnen beperkingen opleveren voor het in-en uitreizen van Oekraïne. Zo kan er voor verschillende groepen reizigers een inreisverbod gelden en bestaat de mogelijkheid van verplichte (thuis)quarantaine. Ook bestaat de verplichting tot afsluiting van een medische verzekering. Deze maatregelen zijn flexibel en kunnen zonder voorafgaande waarschuwing veranderen. Kijk voor meer informatie op de lokale website van Oekraïne of neem contact op met de  ambassade van Oekraïne in Den Haag.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Oekraïne gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Oekraïne

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oekraïne de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Oekraïne te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Oekraïne en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Oekraïne willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Oekraïne staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Oekraïne RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Oekraïne?

Reis niet naar Oekraïne als dat niet noodzakelijk is. De provincies Donetsk en Loegansk en het schiereiland de Krim zijn rood gekleurd op de kaart.

Wanneer mag ik naar Oekraïne op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Oekraïne voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Oekraïne?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Oekraïne.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Oekraïne?

Lees hier meer over Oekraïne en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Oekraïne | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap