Veiligheidsrisico's Oezbekistan

Kaart bij reisadvies Oezbekistan
Kaart bij reisadvies Oezbekistan

Veiligheidsrisico's Oezbekistan

Reis door het coronavirus alleen naar Oezbekistan als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Onveilige gebieden

Let op: in ?rode? en ?oranje? gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet  helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Reis alleen als het strikt noodzakelijk is en niet voor toeristische reizen.

Landsgrenzen

De landsgrenzen met Kazakhstan en Kirgizië zijn nog gesloten.

In de grensgebieden met Tadzjikistan, Kirgizië en Afghanistan liggen landmijnen. Ga alleen de grens over bij de officiële grensovergangen.

Natuurgeweld

In Oezbekistan kunnen aardbevingen voorkomen. Wilt u meer informatie over aardbevingen? Ga naar:

Earthquake Hazards Program.

Criminaliteit

Er komt kleine criminaliteit voor (zakkenrollers, berovingen), maar Oezbekstan is in het algemeen een veilig land om te reizen. Door de coronavirus pandemie is het aantal werklozen flink gestegen waardoor de kans bestaat dat de kleine criminaliteit toeneemt. Wees daarom voorzichtig op openbare plaatsen zoals het openbaar vervoer en markten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oezbekistan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met Buitenlandse Zaken in Nederland via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96  of Twitter via @247BZ. Desgevraagd kunt u worden doorverwezen naar de ambassade in Moskou, Rusland.

RIVM · Reisadvies Oezbekistan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Oezbekistan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Oezbekistan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Oezbekistan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Oezbekistan?

Reis door het coronavirus alleen naar Oezbekistan als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Oezbekistan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Oezbekistan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Oezbekistan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Oezbekistan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Oezbekistan?

Lees hier meer over Oezbekistan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Oezbekistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap