Reisadvies Oman

Reisadvies Oman

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 05-08-2021

De kleurcode voor Oman is oranje, want het land is door het coronavirus een zeer hoog-risicogebied. Reis alleen naar Oman als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Oman naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen, moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis) quarantaine. Door de stijging van het aantal coronabesmettingen in Oman is de gezondheidszorg in Oman overbelast. Ziekenhuizen en klinieken liggen vol op dit moment. Het is niet zeker of de juiste specialistische medische zorg momenteel verleend kan worden. De overheid heeft nieuwe lockdown maatregelen afgekondigd. Van 16 juli 2021 tot 31 juli 2021 zal er een avondklok gelden van 17.00 uur tot 04.00 uur. Tijdens het Eid al Adha feest van 20 juli 2021 tot en met 22 juli 2021 zal een totale lockdown van kracht zijn. Niemand mag zich dan buiten begeven, niet te voet en niet in een voertuig. Meer informatie over de in Oman en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Download de kaart (PDF, 199 kB)

Kaart bij reisadvies Oman
Kaart bij reisadvies Oman

RIVM · Reisadvies Oman en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Oman willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Oman staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Oman RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Oman?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Oman op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Oman voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Oman?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Oman.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Oman?

Lees hier meer over Oman en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Oman | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap