Coronavirus Pakistan

Kaart bij reisadvies Pakistan
Kaart bij reisadvies Pakistan

Coronavirus Pakistan

Lees hier meer informatie over Pakistan en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers naar en van Pakistan. 

?    Reizigers die Pakistan binnenkomen worden streng gecontroleerd.

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie voor mogelijke gevolgen.
 

Lokale gezondheidszorg

Er is maar één overheidsziekenhuis dat behandeling van COVID-19 patiënten voor zijn rekening neemt. Hierdoor neemt de druk op de, toch al beperkte, gezondheidszorg bij verdere verspreiding van COVID-19 alleen maar toe.

Medische privéklinieken hebben geen faciliteiten voor quarantaine. Voor behandeling is men  aangewezen op overheidsziekenhuizen. In Islamabad is alleen het Pakistan Institute of Medical Sciences (PIMS) uitgerust om (verdachte) besmette COVID-19 patiënten in quarantaine te plaatsen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Pakistan naar Nederland reist, bent u verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Pakistan een zorgwekkende virusvariant is moet u vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen.

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur moet u na een verblijf in Pakistan bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Pakistan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Pakistan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Pakistan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Pakistan en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Pakistan willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Pakistan staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Pakistan RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Pakistan?

Gelet op het coronavirus: reis alleen naar Pakistan als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Pakistan op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Pakistan voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Pakistan?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Pakistan.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Pakistan?

Lees hier meer over Pakistan en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Pakistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap