Coronavirus Palau

Kaart bij reisadvies Palau
Kaart bij reisadvies Palau

Coronavirus Palau

Lees hier meer informatie over Palau en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

Reizigers moeten voor vertrek naar Palau een quarantainecertificaat aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, moet de reiziger binnen 72 uur een negatieve PCR-testuitslag aantonen bij vertrek naar Palau. Het quarantainecertificaat kan aangevraagd worden via de website van de overheid van Palau (informatie in het Engels).

Bij aankomst in Palau en bij het verlaten van het vliegtuig moet de reiziger een gezichtsscherm dragen voor het gezicht. Na aankomst in Palau geldt een verplichte (op eigen kosten) 14 dagen quarantainemaatregel in een door de lokale overheid toegewezen locatie. In deze 2 weken krijgt de reiziger 2 afzonderlijke PCR-testen. Bij een negatieve testresultaat, kunt u aan het einde van de quarantainetijd van 14 dagen naar de verblijfplaats gaan van bestemming waarna nog eens 7 dagen zelfisolatie volgen met opnieuw een PCR-test.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Palau gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Palau

Voor informatie over testlocaties in Palau kunt u contact opnemen met het Ministry of Health COVID-19 Hotline op: +680-488-0555.

Medische zorg

De medische zorgvoorzieningen, vooral voor noodgevallen, zijn op Palau beperkt. Bij ernstige ziekte of verwondingen moet medisch geëvacueerd worden. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf. Anders moet u de kosten zelf vooruit betalen en dit is erg duur.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Palau te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Palau en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Palau willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Palau staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Palau RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Palau?

Reis alleen naar Palau als het strikt noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Palau op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Palau voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Palau?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Palau.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Palau?

Lees hier meer over Palau en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Palau | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap