Coronavirus Paraguay

Kaart bij reisadvies Paraguay
Kaart bij reisadvies Paraguay

Coronavirus Paraguay

Lees hier meer informatie over Paraguay en het coronavirus (COVID-19).

Inreisbeperkingen Paraguay

Buitenlandse reizigers mogen Paraguay alleen inreizen als ze een gezondheidsverklaring, een negatieve COVID-19-testuitslag (vanaf 10 jaar en maximaal 72 uur voor vertrek) en een internationale reisverzekering voor COVID-19-kosten overleggen. Bij aankomst in Paraguay geldt op dit moment een verplichte thuisquarantaine van 7 dagen. De grenzen zijn open voor vertrek. Bij vertrek moeten reizigers ook een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien.

De COVID-19 situatie in Paraguay is nog niet onder controle. Het aantal coronabesmettingen en sterfgevallen is op dit moment hoog. Het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht. Er is een avondklok van 00.00 tot 05.00 uur.

Zie meer informatie over de coronamaatregelen in Paraguay op de website van de Paraguayaanse overheid (informatie in het Engels).

De beperkingen tussen de provincies verschillen. Soms gelden de regels van ?sociale afstand?, waarbij aan meer activiteiten deelgenomen mag worden, maar wel op 2 meter afstand van elkaar. Het dragen van een mondkapje in het openbaar is verplicht. Zodra de coronasituatie verslechtert, kan de lokale overheid de coronamaatregelen opnieuw aanscherpen. Informeer bij de lokale, provinciale autoriteiten wat precies toegestaan is en wat niet. 

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Paraguay een gevaarlijke virusvariant is moet u naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Paraguay moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Paraguay

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Paraguay de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Paraguay te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Paraguay en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Paraguay willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Paraguay staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Paraguay RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Paraguay?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Paraguay op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Paraguay voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Paraguay?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Paraguay.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Paraguay?

Lees hier meer over Paraguay en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Paraguay | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap