Coronavirus Pitcairneilanden

Kaart bij reisadvies Pitcairneilanden
Kaart bij reisadvies Pitcairneilanden

Coronavirus Pitcairneilanden

Lees hier meer over de Pitcairneilanden en het coronavirus.

Maatregelen Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op de Pitcairneilanden te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Op dit moment geldt een algemeen inreisverbod en mogen boten geen buitenlandse toeristische reizigers naar het eiland brengen behalve voor de aanlevering van noodzakelijke goederen. Alleen ingezetenen van de Pitcairneilanden worden toegelaten.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Pitcairneilanden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Pitcairneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Pitcairneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Medische gezondheidszorg

De Pitcairneilanden hebben een moderne en goed uitgeruste medische faciliteit. Er is een dokter aanwezig op het eiland. Er is geen ambulance op het eiland. Er is geen vliegveld op de eilanden zodat bij een medisch noodgeval alleen per boot naar Frans-Polynesië geëvacueerd kan worden dat  minimaal 2 dagen varen is. Via Frans-Polynesië moet u per vliegtuig naar Australië of Nieuw-Zeeland gebracht worden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in de Pitcairneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Pitcairneilanden en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Pitcairneilanden willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Pitcairneilanden staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Pitcairneilanden RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Pitcairneilanden?

Er geldt een algemeen inreisverbod voor de Pitcairneilanden voor buitenlandse reizigers. Alleen ingezetenen worden toegelaten.

Wanneer mag ik naar Pitcairneilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Pitcairneilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Pitcairneilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Pitcairneilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Pitcairneilanden?

Lees hier meer over Pitcairneilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Pitcairneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap