Loading...

Veiligheidsrisico's Portugal

  • Laatst gewijzigd op: 19-05-2022 | Nog steeds geldig op: 21-05-2022

Groen

In Portugal zijn de veiligheidsrisico?s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter.

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Portugal. In de grotere steden, zoals Porto en in de hoofdstad Lissabon en ook in de Algarve, zijn zakkenrollers actief. Wees alert op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij evenementen, op toeristische en openbare plekken. Kijk ook op de website over veiligheid in de Algarve.

Natuurgeweld

Aardbevingen

Op de Azoren, op het eiland S?o Jorge, komen aardbevingen voor. Lees meer op de website van het Portugese Instituut voor de Zee en de Atmosfeer (IPMA) (informatie in het Engels) en het Azores Regional Civil Protection and Fire Service (SRPCBA) (informatie in het Portugees).

Bosbranden

In Portugal komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden kunnen bosbranden voor veel schade zorgen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Portugal en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in Portugal en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals natuurgeweld, politieke onrust of een terroristische aanval? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Portugal is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico?s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
  • Naar Portugal? Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Portugal? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo blijft u ge?nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Portugal?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Portugal op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Portugal voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Portugal?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Portugal.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Portugal?

Lees hier meer over Portugal en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Portugal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top