Coronavirus Puerto Rico

Kaart bij reisadvies Puerto Rico
Kaart bij reisadvies Puerto Rico

Coronavirus Puerto Rico

Lees hier meer informatie over Puerto Rico en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Puerto Rico

Voordat u naar Puerto Rico reist moet u online een medische reisverklaring invullen (formulier in het Engels en in het Spaans).

Bij aankomst moet u een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Als u dat niet kunt overleggen, moet u 14 dagen op eigen kosten in quarantaine gaan

Maatregelen coronavirus Puerto Rico

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. U vindt deze op de website van de overheid van Puerto Rico.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Puerto Rico gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Puerto Rico

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Puerto Rico de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

De medische zorg buiten de hoofdstad San Juan is vaak minder goed. Bij een medische noodsituatie wordt over het algemeen iedereen naar een ziekenhuis in hoofdstad San Juan gebracht.  

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Puerto Rico te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Puerto Rico en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Puerto Rico willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Puerto Rico staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Puerto Rico RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Puerto Rico?

Wees alert op (straat)criminaliteit, met name in de hoofdstad San Juan. Van juni tot en met november kunnen orkanen voorkomen.

Wanneer mag ik naar Puerto Rico op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Puerto Rico voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Puerto Rico?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Puerto Rico.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Puerto Rico?

Lees hier meer over Puerto Rico en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Puerto Rico | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap