Coronavirus · Reisadvies Rwanda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Coronavirus Rwanda

Lees hier meer over Rwanda en het coronavirus.

Inreizen Rwanda

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Rwanda inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Inreismaatregelen

Als u naar Rwanda gaat, bent u verplicht voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen. Het is aan te raden dit UITERLIJK 48 uur voor uw vertrek te doen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt zijn. U ontvangt een bevestigingsmail en QR-code die nodig zijn om Rwanda in te reizen. Ook moet u bij inreizen een certificaat laten zien met een negatief COVID-19-testresultaat. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek. Dit is niet verplicht voor kinderen onder de 5 jaar.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten voor de extra tests en het hotel zijn voor eigen rekening. Lees er meer over en ook over eventuele uitzonderingen. Bent u volledig gevaccineerd? Dan hoeft u de uitslag niet af te wachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel.

U kunt deze informatie verder lezen op de website van de overheid van Rwanda. Rwanda publiceert ook alle maatregelen via Twitter @PrimatureRwanda en @RBCRwanda.

Vertrek uit Rwanda

Bij vertrek uit Rwanda moet u een negatief COVID-19 PCR-test resultaat kunnen laten zien. Lees meer over testen en vertrek uit Rwanda.

Lokale coronavirus (COVID-19) maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de autoriteiten in Rwanda maatregelen genomen. Reizigers moeten zich aan de corona maatregelen houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de Office of the Prime Minister (informatie in het Engels).

Verplicht dragen van mondkapje

In heel Rwanda geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes, winkels en openbaar vervoer.

Avondklok

In het hele land geldt een avondklok tussen 0.00 en 4.00 uur.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

EU veilige landenlijst

Rwanda staat op de veilige landen voor inreizen in het Schengengebied. Bekijk hier de lijst van veilige landen en gebieden buiten de EU.

Testlocaties in Rwanda

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Rwanda de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Rwanda te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Kaart bij reisadvies Rwanda
Kaart bij reisadvies Rwanda

RIVM · Reisadvies Rwanda en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Rwanda willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Rwanda staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Rwanda RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Rwanda?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Rwanda op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Rwanda voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Rwanda?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Rwanda.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Rwanda?

Lees hier meer over Rwanda en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Rwanda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap