Coronavirus Rwanda

Kaart bij reisadvies Rwanda
Kaart bij reisadvies Rwanda

Coronavirus Rwanda

Lees hier meer over Rwanda en het coronavirus.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Rwanda? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Rwanda hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Rwanda voor Nederland. Rwanda staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Inreismaatregelen Rwanda

Als u voor een noodzakelijke reis naar Rwanda gaat, bent u verplicht voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen. Het is aan te raden dit UITERLIJK 48 uur voor uw vertrek te doen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt zijn. U ontvangt een QR-code die nodig is om Rwanda in te reizen. Ook moet u bij inreizen een certificaat laten zien met een negatief COVID-19-testresultaat. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek. Dit is niet verplicht voor kinderen onder de 5 jaar.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten voor de extra tests en het hotel zijn voor eigen rekening. Lees er meer over en ook over eventuele uitzonderingen

U kunt deze informatie verder lezen op de website van de overheid van Rwanda. Rwanda publiceert ook alle maatregelen via Twitter @PrimatureRwanda en @RBCRwanda.

Vertrek uit Rwanda

Bij vertrek uit Rwanda moet u een negatief COVID-19 PCR-test resultaat kunnen laten zien. Lees meer over testen en vertrek uit Rwanda.

Coronavirus (COVID-19) maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de autoriteiten in Rwanda maatregelen genomen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de Office of the Prime Minister (informatie in het Engels).

Er gelden in Rwanda beperkende maatregelen. Restaurants en bars zijn weer open. Reizen tussen districten mag, behalve tussen de districten Bugesera, Nyanze en Gisagara. Het openbaar vervoer is beperkt beschikbaar.

Verplicht dragen van mondkapje

In heel Rwanda geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes, winkels en openbaar vervoer.

Avondklok

In het hele land  geldt een avondklok tussen 21.00 en 4.00 uur.

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Rwanda te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Rwanda en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Rwanda willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Rwanda staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies. Op dit moment geldt een Europees inreisverbod voor inwoners van buiten de EU, Schengen en het VK. In de EU wordt gezamenlijk afgesproken welke landen buiten de EU, Schengen en het VK veilig worden geacht en waarvoor het inreisverbod dus kan worden opgeheven.

Reisadvies Rwanda RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Rwanda?

Reis door het coronavirus alleen naar Rwanda als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Rwanda op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Rwanda voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Rwanda?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Rwanda.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Rwanda?

Lees hier meer over Rwanda en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Rwanda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap