Coronavirus Saint Kitts en Nevis

Kaart bij reisadvies Saint Kitts en Nevis
Kaart bij reisadvies Saint Kitts en Nevis

Coronavirus Saint Kitts en Nevis

Lees hier meer informatie over Saint Kitts en Nevis en het coronavirus.

Inreisbeperkingen Saint Kitts en Nevis en algemene maatregelen

Voor de meest actuele informatie met betrekking tot COVID-19 inreisbeperkingen en andere maatregelen, raadpleeg de volgende websites voor Saint Kitts (informatie in het Engels) en die voor Nevis (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Saint Kitts en Nevis gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Kitts en Nevis

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Kitts en Nevis de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Kitts en Nevis te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Saint Kitts en Nevis en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Saint Kitts en Nevis willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Saint Kitts en Nevis staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Saint Kitts en Nevis RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Saint Kitts en Nevis?

Gelet op het coronavirus; reis alleen naar Saint Kitts en Nevis als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Saint Kitts en Nevis op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Saint Kitts en Nevis voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Saint Kitts en Nevis?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Saint Kitts en Nevis.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Saint Kitts en Nevis?

Lees hier meer over Saint Kitts en Nevis en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Saint Kitts en Nevis | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap