Coronavirus Salomonseilanden

Kaart bij reisadvies Salomonseilanden
Kaart bij reisadvies Salomonseilanden

Coronavirus Salomonseilanden

Lees hier meer informatie over de Salomonseilanden en het coronavirus.

Inreisbeperkingen

De Salomonseilanden zijn alleen toegankelijk voor ingezetenen. Op dit moment gaan geen reguliere internationale vluchten van en naar de Salomonseilanden. Er zijn beperkt chartervluchten beschikbaar. Het is op dit moment niet mogelijk om naar de Salomonseilanden te vliegen voor toeristische doeleinden.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Salomonseilanden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties Salomonseilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Salomonseilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Salomonseilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

RIVM · Reisadvies Salomonseilanden en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Salomonseilanden willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Salomonseilanden staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Salomonseilanden RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Salomonseilanden?

Reis alleen naar de Salomonseilanden als het noodzakelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico?s.

Wanneer mag ik naar Salomonseilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Salomonseilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Salomonseilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Salomonseilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Salomonseilanden?

Lees hier meer over Salomonseilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Salomonseilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

© 2021 · · De Camping Centrale · Alle rechten voorbehouden. · sitemap